Interessante links

Omgeving

Blijplaats ligt middenin het dorpje Wamel, het grenst aan de dijk en de uiterwaarden van de Waal; o.a. een onverhard pad leidt naar het voetveer (voor voetgangers, fietsers, brommers en scooters). Eenmaal overgestoken staat u middenin het stadje Tiel.

Nijmegen en Den Bosch om de hoek

Wamel ligt in het Land van Maas en Waal, midden tussen Nijmegen en Den Bosch, in het prachtige rivierenlandschap dat zich kenmerkt door haar wisselende vergezichten en wolkenluchten, het vele groen, de kronkelende dijken en pittoreske dorpjes. Kortom een streek die uitnodigt om verkend te worden te voet, per fiets of anderszins. Ook de verdere omgeving is de moeite van een uitstapje waard.

De dorpen/steden in de nabije omgeving

Een kleine greep (uitgebreide documentatie en foldermateriaal ligt bij Blijplaats ter inzage): plaatsen als Tiel, Rhenen, Wageningen, Nijmegen, Den Bosch, Oss, Ravenstein en Buren bevinden zich allemaal binnen een straal van 30 kilometer. Voor bos en heide kunt u terecht op de Utrechtse Heuvelrug, de zuidkant van de Veluwe en in de streek rond Nijmegen. In Wamel zelf bevinden zich o.a. ‘de vrije markt’, een kleine supermarkt en een overdekte speeltuin. De twee naburige dorpen van Wamel (Dreumel en Beneden Leeuwen) bezitten zowel binnen- als buitenzwembaden, grote supermarkten en aan de Maas bevindt zich het grote watersport- en recreatiegebied ‘De Gouden Ham’.

Bekijk hier de foto’s van de omgeving